HTML

Gázkazánok - miért Saunier Duval?

A blog azoknak szól kevésbé szakmai tartalommal akik meg akarnak ismerkedni a gázkazánok egyik fontos típusával, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Egyszóval minden amit tudni lehet a Saunier Duval-ról.

Friss topikok

2011.11.05. 08:02 Fastn

Napenergiával kombinált kondenzációs kazán

A HelioSet a Saunier Duval kompakt, "drain-back" működési elvű, használati melegvíz előállító szolár rendszere.

A HelioSet szolárrendszerrel a családi házakban az éves használati melegvíz-igény kb. 60-70 %-a fedezhető. A nyári félévben az ehhez szükséges hőenergia majdnem teljes részét a Nap szolgáltatja.

 

A napenergiát hasznosító fűtésrendszer az éves használati meleg víz felhasználásának  60-70% -át biztosítja!

napkollektor Napkollektor a mindennapjainkban

A napkollektoros rendszer részei:

1. sík vagy vákuumcsöves napkollektor

2. HMV meleg víztároló tartály hőcserélővel (200-1000 liter)

3. szolárállomás (kompakt – keringetőszivattyú, tágulási tartály, mérőműszerek, golyós szelepek stb.)

4. mikroprocesszoros vezérlés (opcionális)

5. kazán (faelgázosító, pellettkazán,  kondenzációs álló vagy fali stb.)

6. hálózati hideg víz bemenet

A napenergiát hasznosító fűtési rendszer lényege, a napkollektorok által termelt  hő-és napenergia tárolása . A termelt hőt a napkollektor a szolár melegvíztároló hőcserélőjén keresztül áramoltatva leadja, így a benne tárolt víz felmelegszik. Kiegészítésként – amikor a napsugárzás nem áll rendelkezésre – a tárolóban egy másik hőcserélő segítségével a kazán készíti a szükséges meleg vizet.

 

Saunier Duval HelioSet 250 C

Használati meleg víz készítésére szolgáló, komplett napkollektoros rendszer 250 literes, két hőcserélős tárolóval és kettő darab sík napkollektorral. A 150-eshez hasonlóan készreszerelten és a tárolóra építve tartalmazza mindazokat az egységeket, amelyek a rendszer működéséhez elengedhetetlenül szükségesek. A rásegítés fűtőkazánnal történik.

 

Saunier Duval HelioSet 150


Használati meleg víz készítésére, ill. előmelegítésére szolgáló, komplett napkollektoros rendszer 150 literes, egy hőcserélős tárolóval és egy darab sík napkollektorral. A vezérlőszabályozó egység, a szivattyú és a hidraulikai szerelvények készreszerelten a tárolón vannak elhelyezve. Kombi fali kazánjainkhoz ajánljuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kompakt rendszer kombi kazán gázkazán készülék duval kondenzációs fűtéstechnika szolár eurokonusz saunier isofast helioset


A bejegyzés trackback címe:

https://gazkazan-saunierduval.blog.hu/api/trackback/id/tr543441829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása