HTML

Gázkazánok - miért Saunier Duval?

A blog azoknak szól kevésbé szakmai tartalommal akik meg akarnak ismerkedni a gázkazánok egyik fontos típusával, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Egyszóval minden amit tudni lehet a Saunier Duval-ról.

Friss topikok

2011.12.13. 19:32 Fastn

A gázkazán működése

 

Földgázzal, propán-butángáz keverékkel vagy biogázzal üzemelő tüzelőberendezés.

A tüzelőberendezések közül a legjobban szabályozható, a legnagyobb komfortot biztosító, a legtisztább és a legkevesebb káros anyagot kibocsátó fűtőberendezés.

A gázkazánban az égés során keletkező hő fölhevíti a rajta keresztül keringtetett fűtővizet. A fűtési rendszeren átáramló fűtővíz a hőjét átadja a hőleadóknak (pl. radiátor, padlófűtés).

A gázkazánok automatikus működésűek. A fűtendő helyiségben lévő „szobatermosztátról” és/vagy külső hőmérsékletérzékelőről érkező jelek szabályozzák a pillanatnyi hőteljesítményt, ki-be kapcsolással vagy folyamatos teljesítményszabályozással.

Az égéstermék a kéményen keresztül távozik a szabadba, a kéményben uralkodó huzat vagy a kazán tartozékát képező ventillátor hatására.

Az égéshez szükséges levegőt vagy a kéményhuzat szívja be a kazán környezetéből (nyitott égésterű készülékek), vagy a kazánba épített ventilátor. A ventillátorral szerelt kazánokkal megoldható, hogy az égési levegőt ne a helyiségből, hanem csővezetéken keresztül a szabadból juttassuk el az égőhöz (zárt égésterű kazánok).

A nyílt égésterű kazánok biztonságos üzemeltetéséhez gondoskodni kell a helyiség folyamatos levegőellátásáról. A tömören záródó ablakok, ajtók vagy elszívók egyidejű működése esetében ún. léghiányos égés és esetleg égéstermék-visszaáramlás fordulhat elő, ami életveszélyes.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gázkazán tüzelőberendezés fütőberendezés


A bejegyzés trackback címe:

https://gazkazan-saunierduval.blog.hu/api/trackback/id/tr733461151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása