HTML

Gázkazánok - miért Saunier Duval?

A blog azoknak szól kevésbé szakmai tartalommal akik meg akarnak ismerkedni a gázkazánok egyik fontos típusával, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Egyszóval minden amit tudni lehet a Saunier Duval-ról.

Friss topikok

2011.12.19. 18:51 Fastn

A kondenzációs gázkazánok megtérülése

A kondenzációs kazánok a legjobb hatásfokkal hasznosítják a földgázban lévő energiát és a károsanyag-kibocsátásuk az elérhető minimumot közelíti meg. A kondenzációs kazánokkal a hagyományos jó minőségű kazánokhoz viszonyítva éves szinten legalább 20% energiát lehet megtakarítani, a már régebbi kazánokhoz, illetve konvektorokhoz viszonyítva 30%-ot is. Azonban meg kell jegyezni, hogy ezen készülékek alkalmazása ökológiai szempontból csupán kisebb szennyezőanyag kibocsátást jelent, megújuló energiát csupán a szolgáltatott gázba kevert biológiai eredetű gáztermék esetén tud csak – részben – hasznosítani.

A kémény kialakításakor a zárt égésterű kazánoknál bevált saválló tömítéseket és saválló, többnyire műanyag csöveket használunk.

A kondenzációs gázkazánok ventilátoros (turbós), zárt égésterű készülékek. Az égéshez szükséges levegőt az épületen kívülről szívják és az égés folyamata során keletkező füstgázokat tömített csöveken keresztül juttatják az épületen kívülre.

A kondenzáció kazánok mintegy 25-40%-al drágábbak, mint a hagyományos kazánok. Ez ugyan a beruházás szempontjából többletköltséget eredményez, azonban a kisebb gázfogyasztásából viszonylag rövid idő alatt megtérül. A mai gázárak és az olcsóbb készülékek figyelembe vételével a kondenzációs kazánra fordított többletköltség kéményes kazán esetében 5 év, zárt égésterű kazán esetében pedig 4 éven belül térül meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gázkazán kondenzációs


A bejegyzés trackback címe:

https://gazkazan-saunierduval.blog.hu/api/trackback/id/tr823476253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása