HTML

Gázkazánok - miért Saunier Duval?

A blog azoknak szól kevésbé szakmai tartalommal akik meg akarnak ismerkedni a gázkazánok egyik fontos típusával, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Egyszóval minden amit tudni lehet a Saunier Duval-ról.

Friss topikok

2012.01.09. 22:52 Fastn

A Saunier Duval története

A közel száz éves céget Charles Saunier és Maurice Duval alapította 1907-ben, amely napjainkra Európa vezető márkáinak egyikévé nőtte ki magát évi 800 ezer darabot meghaladó gyártási kapacitásával.
Az elsőszámú francia gyártó, a '70-es évektől kezdve a nemzetközi piacon is meghatározó szerephez jutott. Termelésének 65%-át exportálja, 40 országban van jelen és Európán kívül szinte minden földrészen vannak kereskedelmi kapcsolatai. Spanyolországban, Franciaországban piacvezető, de Olaszországban, Hollandiában, Belgiumban, valamint a Cseh- és a Szlovák Köztársaságban is rendkívül erős a piaci pozíciója. Piacpolitikájában Közép-Kelet Európa kiemelt szerepet játszik, leányvállalatok sora jelzi sikeres piacbővítését:
Lengyelország (1994), Csehország és Szlovákia (1995), Magyarország (1997), Ukrajna (2000).
A gázkészülékek gyártásában korszakalkotó szabadalmai az iparág fejlődésében meghatározó szerepet játszottak és játszanak ma napig is. Pl.:
az első falra helyezhető kombi készülék (1963),
az első mikro fali tartozékos zárt égésterű kazán (1974), az első őrláng nélküli vízmelegítő (1978), MICROFAST, a mikro tartályos melegvíz-előállítás (1997), ISODYN rendszer megalkotása, ami a meleg vízellátást forradalmasítja (1999).
Az ISO 9001-es minősítést a gázkészülék-gyártók körében az elsők között szerezte meg. A készülékek kompaktak és könnyen szerelhetők. Formatervezésüket a legjobb európai designerekre bízták, így jellemzőek a letisztult formák és az elegáns vonalvezetés. A készülékek működtetése egyszerű, felhasználóbarát, a kezelőszervek könnyen áttekinthetők.
1990-2000 között az angol Hepworth csoport legsikeresebb tagjaként Európa második legnagyobb falikazán gyártója, jegyzik a londoni tőzsdén.
2001 óta a VH csoport, majd a Vaillant Group tagjaként (Vaillant, Saunier Duval, Glow-worm, Bongioanni, Protherm, Pensotti, AWB, Renova Bulex) több mint 30%-os piaci részesedéssel Európa egyik piacvezető fűtéstechnikai vállalkozásának részesévé vált.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kombi kazán gázkazán duval saunier


A bejegyzés trackback címe:

https://gazkazan-saunierduval.blog.hu/api/trackback/id/tr853532839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása