HTML

Gázkazánok - miért Saunier Duval?

A blog azoknak szól kevésbé szakmai tartalommal akik meg akarnak ismerkedni a gázkazánok egyik fontos típusával, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Egyszóval minden amit tudni lehet a Saunier Duval-ról.

Friss topikok

2011.11.30. 23:47 Fastn

Saunier Duval = Energiatakarékosság és megtakarítás kalkulátor

A kondenzációs gázkazánok, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak mind energiatakarékossági, mind pedig környezetvédelmi szempontból, fontos lépést jelentenek a megtakarítások jövőre néző tervezésében. Egy háztartásnak ugyanis 85%ban a fűtés és  a melegvíz biztosítása teszi ki a költségeit!

Elérhetőek a neten kalkulátorok segítségével képet kaphatunk róla, hogy a korszerű gázkazánok technológiáinak köszönhetően mekkora megtakarítást érhetünk el, illetve hogy mit is jelenthet mindez környezetvédelmi szempontokból.

Így például vegyünk egy háztartást. Minőségi csere esetén, ha a meglévő tradicionális gázkészülékét kondenzációs készülékkel cseréli le egy olyan háztartás, akinek csak 700.000 ft az éves fűtés- és melegvíz költsége az a kondenzációs készülék miatt 2650 kg Co2 kibocsátást és évi kb. 75 ezer forintot spórol! Ha szolár energiával kombinált kondenzációs készülékre vált (pl. Saunier Duval HelioSet 250 C), akkor 5500 kg Co2 kibocsátást és évi 130-150 ezer forintot takarít meg!

A Saunier Duval kondenzációs kazánok hatásfoka 107 %, a használati melegviz igény a teljes energia szükséglet 30 %-át képviseli (70 % a fűtési igény). Mindehhez a használati melegviz igény 60 %-a fedezhető szolár energiával ( ez a Saunier Duval ajánlása egy korrekten méretezett rendszer esetén).

A kondenzációs kazánok működési elve már önmagában biztosítja az energiatakarékosságot ám a működési elven túl bizonyos gyártók sok apróságra tudnak még odafigyelni. 

Energiatakarékosság a Saunier Duval Isofast-nál
-
folyamatos lángszabályozás
- ionizációs égésbiztosítás (nincs őrláng)
- az ismételt gyújtás késleltetése
- beépített időjáráskövető fűtésszabályozás

Szólj hozzá!

Címkék: kombi kazán gázkazán készülék duval kondenzációs fűtéstechnika eurokonusz saunier isofast


A bejegyzés trackback címe:

https://gazkazan-saunierduval.blog.hu/api/trackback/id/tr643430391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása