HTML

Gázkazánok - miért Saunier Duval?

A blog azoknak szól kevésbé szakmai tartalommal akik meg akarnak ismerkedni a gázkazánok egyik fontos típusával, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Egyszóval minden amit tudni lehet a Saunier Duval-ról.

Friss topikok

2011.12.27. 17:47 Fastn

A hőcserélő a kondenzációs kazánok szíve

A kondenzációs kazánok megnövelt felületű kompakt hőcserélővel rendelkeznek, melyek célja, hogy az égéstermék illetve annak vízgőz-tartalmának rejtett hő formájában lévő hőenergia nagy részét visszanyerjük a fűtési rendszer javára.

Az égéstermék a visszatérő oldali hideg hőcserélő felület hatására annyira lehűl, hogy a benne lévő vízgőz kondenzálódik,vagyis gőz halmazállapotból folyékony halmazállapotúvá változik. Hőcserélős kazánokra példákat itt találunk.

 

A tapasztalatok alapján anyagát tekintve jelenleg az öntöttvas hőcserélők megfelelőek, de az Alumínium ötvözet (AL-Si-Mg) a csúcstechnika, amit versenyautók kerekeinél is használnak.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kazán kondenzációs


A bejegyzés trackback címe:

https://gazkazan-saunierduval.blog.hu/api/trackback/id/tr263499401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása